Zupki błyskawiczne

Powszechnie uważa się, że zupki chińskie są podstawą diety studentów. Ale czy tylko? Prawda
jest taka, że każdemu z nas zdarza lub zdarzało się czasem zjeść podobny produkt. Z czego
tak naprawdę są wyprodukowane zupki chińskie, jakie szkodliwe substancje w sobie zawierają
oraz czym grozi ich spożywanie?

Podstawą zupek instant jest makaron, który produkowany jest z wysokooczyszczonej mąki
pszennej. Tak wysoka rafinacja zboża powoduje straty najcenniejszych składników, takich jak
błonnik, witaminy i składniki mineralne

Nie od dziś wiadomo, że najlepsze dla zdrowia są domowe posiłki, które przygotujemy sami
na bazie naturalnych produktów. Zupy, sałatki, surówki, mięsa, sosy – wszystko, co
przyrządzone we własnej kuchni jest nie tylko zdrowsze, ale najczęściej także smaczniejsze
niż chińskie zupki, fast – foody i inne przetworzone potrawy. Nierzadko zdarza się, że osoby
jedzące w pośpiechu cierpią z powodu zgagi, niestrawności czy innych dolegliwości ze strony
układu pokarmowego.

źródło: vitalia.pl